Loader

Actualitat

Reunió amb diferents diputats del Parlament de Catalunya

Autor : Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya Data : 9 de maig de 2021 Covid, Notícies, Reunions
Reunió amb diferents diputats del Parlament de Catalunya

El GEIC continua en la seva labor de representació a les institucions amb l’objectiu de millorar la situació del sector i trobar respostes a les nostres demandes. En aquesta ocasió, el passat 4 de maig va tenir lloc una reunió amb les diputades al Parlament de Catalunya pel PSC, la Sra. Alicia Romero, Secretària d’Universitats i Investigació al PSC, i la Sra. Esther Niubó, Secretària d’Educació al PSC.  

 Durant aquesta reunió es van tractar els següents punts:  

  •  Resum de la situació del nostre sector des de l’inici de la pandèmia fins a dia d’avui.
  • Ajudes directes. Es reprèn el tema principal de la passada reunió (24/03/21) amb el Sr. Salvador Illa sobre la necessitat d’incloure el CNAE del nostre sector dins del pla d’ajudes directes del govern central. Aquesta qüestió ha passat a mans de les comunitats autònomes i en aquest sentit  la demanda continua sobre la taula i es continuarà fent força en aquesta direcció.
  • Pla de vacunació. Malgrat que no és competència de les diputades, ens aclareixen que actualment el criteri que se segueix per a la vacunació és únicament l’edat, i que, en conseqüència, la demanda del GEIC de fa setmanes als departaments pertinents (Salut, Interior i Empresa) d’incloure el personal dels nostres centres dins del pla de vacunació quedarà probablement desestimada.
  • Reconeixement institucional. Després d’explicar la situació de menysteniment en què ens trobem les escoles d’idiomes a Catalunya si es compara amb el reconeixement que tenen en altres comunitats, les diputades es mostren obertes a col·laborar en la missió del gremi d’aconseguir reconeixement institucional.  

 D’altra banda, en relació a la sol·licitud del GEIC al govern d’una urgent revisió del pla d’obertura, especialment pel que fa a les ràtios a les aules, la resposta ha estat que no es modificarà en aquesta primera resolució després de la finalització de l’estat d’alarma, però sí que es preveu de cara a la següent resolució.  

 

Continuem treballant per a tot el sector.  

SUSCRIU-TE al nostre NEWSLETTER!

All Rights Reserved © GEIC | Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya
Diseny i programació web per Projectes a Internet