Loader

Actualitat

EL NOSTRE SECTOR

Autor : Escola d'Idiomes a Amposta: Learn&Fit Center Data : 13 de març de 2023 Notícies
EL NOSTRE SECTOR
  1. Com vau arribar a la direcció d'un centre d'idiomes i de reforç? Després de graduar-me i viure un temps a l’estranger, vaig decidir començar a impartir sessions d’anglès extraescolar de manera individual i informal a casa. Amb el temps, el nombre d’alumnes va anar en augment, fins que vaig decidir treballar per compte propi en comptes de treballar en una escola primària habitual. Vaig crear la meva pròpia acadèmia. El nivell de satisfacció per a mi és un altre quan l’estructura que t’envolta l’has creat tu.
  2. Si no haguéssiu estat directors de Learn&Fit Center, a què us hauríeu dedicat? En cas de no haver-me sortit bé el projecte, estaria impartint classes per a altri i hauria seguit formant-me en traducció.
  3. Quina importància tenen els idiomes per a vosaltres? Per a mi els idiomes són la clau per moure’t i desenvolupar-te com a individu arreu del món. Poder viatjar i comunicar-te amb tothom equival a llibertat en tots els sentits de la paraula. M’encanta l’anglès, la seva cultura i la seva història i crec imprescindible brindar als meus alumnes la mateixa oportunitat; facilitar-los el coneixement i generar-los interès cap a la llengua i cultura, ampliar la seva visió del món, en definitiva.
  4. Expliqueu-nos una mica la metodologia que utilitzeu al vostre centre. Per tal de diferenciar-nos de la metodologia utilitzada a les escoles de manera substancial, nosaltres utilitzem un mètode dinàmic i comunicatiu. Les nostres classes segueixen una estructura concreta, on la interacció comunicativa i l’ús del joc són trets distintius del centre. A banda d’això, comencem a impartir classes a partir dels 2 anys d’edat i preparem els alumnes per obtenir els exàmens oficials de Cambridge. El nostre centre consisteix en un tàndem juntament amb un centre d’entrenament. El nom del centre és Learn&Fit Center perquè oferim dos serveis simultàniament: mentre els pares realitzen entrenament en grups reduïts, els fills aprenen anglès. www.learnandfitcenter.com
  5. Creieu que s'ha d'emprar la tecnologia com a eina d'aprenentatge? La digitalització de l’empresa i del servei és indispensable en els temps que corren. Com a eina d’aprenentatge és un complement que facilita al docent l’explicació de certs continguts, i genera motivació a l’alumne a l’hora d’aprendre, especialment els jocs i activitats d’aprenentatges que inclouen vídeos i activitats interactives. 
  6. Quin és el lema/leitmotiv del vostre centre? We learn, we play, we speak. This is Learn&Fit!
  7. Detalleu-nos les idiosincràsies dins del vostre territori (TARRAGONA) pel que fa a l'aprenentatge d'idiomes en acadèmies. El nostre territori disposa d’una gran varietat de centres d’idiomes privats. En el nostre cas, estem situats a Amposta i La Ràpita (Terres de l’Ebre) i disposem de força acadèmies i centres de reforç, així com d’una EOI situada a Amposta. La major part de centres ofereixen preparació d’exàmens de Cambridge, ja que tots o gairebé tots els estudiants ho necessiten en algun punt del seu desenvolupament acadèmic. El fet de ser coneixedor d’idiomes al nostre territori afavoreix la interacció en el sector turístic i permet als futurs estudiants universitaris accedir a la universitat.
  8. Què milloraries dins del teu sector? Ajudes tant a l’empresari per crear projectes a l’estranger, com ara intercanvis amb altres escoles, estades d’estiu, etc, com l’existència de beques per tal que els alumnes puguin fer-ho realitat. Seria interessant que els ajuntaments de les poblacions respectives donessin un cop de mà en tot això per incentivar i ajudar els ciutadans a conèixer món. Els estius són molt durs per a nosaltres. Seria de gran ajuda si també els ajuntaments o departaments específics ajudessin els centres amb la creació de campus i estades d’estiu, classes intensives o de reforç, ja sigui per mitjà de publicitat, missatges de conscienciació o facilitant instal·lacions públiques per portar-ho a terme.
  9. Fa dos anys vam viure una de les pandèmies amb més impacte socioeconòmic del món. Com heu viscut el període de la Covid-19? Tot i que va ser un període molt dur d’adaptació de continguts, canvi de metodologia de treball, eines d’aprenentatge, reorganització de classes, horaris, baixes de clients que no disposaven d’internet a casa o de suficients recursos econòmics per continuar amb el servei, he de dir que ens en vam sortir molt satisfactòriament. Estoicament vam seguir endavant amb les classes fins al juliol i vam fins i tot ampliar les instal·lacions, canviant de local comercial a un centre més gran i ampli.
  10. Sou socis del Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya. Com ens vau conèixer? Durant la pandèmia, vaig buscar suport professional, alguna entitat amb la qual sentir-me recolzada per la situació, i a través d’internet us vam conèixer. 
  1. Per què vau decidir fer-vos-en socis? És important fer pinya amb els teus i saber que si tens dubtes, conflictes o problemes relacionats amb el teu sector comptes amb un equip de professionals amb qui recolzar-te i demanar consell. Em dóna molta tranquil·litat saber que el GEIC hi és sempre que em cal. A més, els cursos de formació adaptats són perfectes per al meu horari i necessitats actuals.

SUSCRIU-TE al nostre NEWSLETTER!

All Rights Reserved © GEIC | Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya
Diseny i programació web per Projectes a Internet