Loader

Actualitat

EL NOSTRE SECTOR

Autor : Escola d'Idiomes a Mataró: Inlingua Data : 2 de febrer de 2023 Formació, Covid, Notícies
EL NOSTRE SECTOR

Com vau arribar a la direcció d'un centre d'idiomes i de reforç? Doncs per un tema d’oportunitat. Cap a l’any 2007 jo treballava en una multinacional tèxtil i cada vegada passava més temps a fora que aquí. En aquell moment, amb 2 fills petits, passar llargues temporadas fora no era la millor opció. Va sorgir l'oportunitat de comprar Inlingua a Mataró i vaig començar pràcticament de zero.

Si no haguéssiu estat directors d’Inlingua Mataró, a què us hauríeu dedicat? Una cosa és a què et voldríes dedicar i una altra a què et pots dedicar. A mi m’agrada molt la gestió de grups, els treballs per objectius i si són en l’entorn de l’esport molt millor.
Quina importància tenen els idiomes per a vosaltres? Moltíssima. Donant per fet que som bilingües, tenir l’anglès i el coneixement d’un parell d’idiomes més és molt important per poder treballar en qualsevol àmbit.
Expliqueu-nos una mica la metodologia que utilitzeu al vostre centre. Som un centre Inlingua la qual cosa vol dir que la metodologia es basa sobretot en la comunicació oral, però sense deixar mai de banda les altres competències de l’idioma.
Creieu que s'ha d'emprar la tecnologia com a eina d'aprenentatge? Avui dia és fonamental. Els nens i els joves hi estan massa acostumats com per deixar-la de banda.

Quin és el lema/leitmotiv del vostre centre? S’aprèn a parlar parlant.

Detalleu-nos les idiosincràsies dins del teu territori pel que fa a l'aprenentatge dels idiomes en les acadèmies. A la província de Barcelona hi ha molta competència, però la pitjor és la il.legal. Hi ha un reguitzell de “professors” particulars fent classes per 12-15 euros/hora. Això és un preu inassumible per a una acadèmia.
Què milloraries dins del teu sector? El conveni. Tenim un conveni que no s’adiu a la nostra realitat. Nosaltres no som una escola reglada i el conveni és pràcticament igual.
Fa dos anys, vam viure unes de les pandèmies amb més impacte socioeconòmic del món. Com heu viscut el període de la Covid-19? Pel que fa a Inlingua va ser molt complicat amb les empreses ja que totes varen decidir aturar els idiomes. Ja en tenien prou, amb organizar-se per poder teletreballar. Pel que fa als alumnes interns, el següent dilluns ja estàvem fent classes online amb tots els grups.
Sou associats del Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya. Com el vau conèixer? Doncs durant la pandèmia.
Per què sou socis del GEIC? Penso que un gremi és important per fer sentir la nostra veu, i crec que durant la pandèmia ho vàrem aconseguir.

SUSCRIU-TE al nostre NEWSLETTER!

All Rights Reserved © GEIC | Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya
Diseny i programació web per Projectes a Internet