Loader

Actualitat

Pla d'actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l'horari lectiu

Autor : Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya Data : 3 de desembre de 2021 Covid, Notícies
Pla d'actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l'horari lectiu

L'11 d'octubre el Govern va publicar un pla d'actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l'horari lectiu (extraescolars, de lleure, socioeducatives i esportives).
En l’apartat 3.5 del mateix document es tracta el distanciament físic i aforament. S’especifica que “en la majoria d’activitats, l’aforament el determina l’espai mateix on es desenvolupa l’activitat. A grans trets, cal que cada participant disposi d’un espai mínim de 2,5 m2, de manera que pugui mantenir una distància mínima d’1,5 metres amb la resta de les persones. En general, es recomana que les ràtios es mantinguin entre 10-20 participants per grup constant, sempre que sigui possible. Es tracta de ràtios aproximades que, en determinades activitats, poden ser ajustades per motius organitzatius”
En aquest mateix document, a l’apartat 5, es detallen les recomanacions específiques per a algunes activitats i serveis, que per al nostre sector són les següents:
Activitats en repòs (idiomes, escacs, reforç escolar, etc.)

  • Ràtio màxima recomanada: 15 persones.
  • Rentat de mans abans i després de l’activitat.
  • Manteniment de la distància mínima d’1 metre entre persones dins de l’aula.
  • Garantia de la ventilació dels espais (almenys abans i després de la classe, i, de manera addicional, en classes de llarga durada, ≥1,5 hores)

Com veureu, la informació als dos apartats són recomanacions, i per això fins ara podíem operar dins dels paràmetres inclosos entre ambdós.
Tot i que els dos apartats es poden contradir en alguns aspectes (per exemple, en la distància mínima entre persones), el Gremi d’Escoles d’Idiomes de Catalunya (GEIC) us recomana que us regiu pels paràmetres més restrictius (en aquest cas, distancia mínima d’1,5m entre persones) com a mesura de contenció de la Covid-19 als nostres centres.

SUSCRIU-TE al nostre NEWSLETTER!

All Rights Reserved © GEIC | Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya
Diseny i programació web per Projectes a Internet