Inici El Gremi Funcions Serveis i Beneficis Difusió Contacta 938 582 744

Difusió

Informació integral del sector: Tenim una visió àmplia i transversal de la situació del sector de manera que podem oferir dades sobre el mercat i sobre les tendències que està experimentant. Així mateix, difonem qualsevol informació que pugui ser d’interès pels associats: estudis, informes, situació d’altres gremis, bones pràctiques, formació on-line, entre d’altres.

Reunió amb Ensenyament

2021-01-23

GEIC exposa la situació del sector al departament d´Ensenyament

Aquest divendres 22 de gener va tenir lloc la primera reunió entre el GEIC i la Secretària General d´Educació Núria Cuenca i Joan Lluís Espinós, el Director General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial. En aquesta reunió es reconeix al GEIC com a únic interlocutor representatiu del nostre sector. Seguim treballant!

Junts som més forts! Uneix-te per créixer junts!

Síndic de Greuges

2021-01-11

GEIC ha presentat una denuncia al Síndic de Greuges

El GEIC ha presentat una denuncia davant del Síndic de Greuges per expressar la situació actual que estem patint les escoles d´idiomes.

MESURES RESTRICTIVES

2020-12-28

El govern aplicarà les restriccions anti-Covid, fins al diumenge 17

iniciem el nou trimestre amb les aules buides

Bye bye 2020

2020-12-25

BON ANY 2021!!!

Bon Nadal a tothom!!!

2020-12-20

El Gremi d´Escoles d´Idiomes de Catalunya us desitja BONES FESTES!!!

Aquest és un nadal diferent, on no podrem reunir-nos amb tots els familiars i amics que voldríem. Esperem que aquesta situació no us prohibeixi de viure aquestes dates tan especials plens d´alegria i emocions.

Des del GEIC volem que es compleixin els millors desitjos per aquestes festes.

BON NADAL!

COVID-19

2020-12-16

Les escoles d’idiomes podran obrir amb algunes restriccions

La tornada a les escoles suposa un repte donada la situació a causa de la pandèmia per la COVID-19, i és alhora una necessitat. Cal mantenir l’equilibri entre la protecció de la salut de les persones als centres educatius, la correcta gestió de la pandèmia i el dret de tots infants i joves a una educació de qualitat. Per això, s’han establert mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut i un procediment per a la detecció precoç de casos i el seu aïllament, així com dels seus contactes estrets.

A més, s’han establert espais de treball i coordinació entre les diferents administracions educatives i sanitàries, professorat, famílies i alumnat, per fer seguiment, compartir informacions i fer valoracions per millorar les respostes davant la situació de les escoles en el context COVID-19 en què participa l’ASPB.

NEIX EL GEIC

2020-11-12

Neix el Gremi d’Idiomes de Catalunya

Sabadell, 11 de novembre de 2020. PIMEC Vallès Occidental ha acollit avui en la seva seu a Sabadell la constitució formal del Gremi d’Escoles d’Idiomes de Catalunya (GEIC), el qual conforma la primera associació específica per a un col·lectiu que aplega unes 1.000 acadèmies d’idiomes arreu del territori català. Josep Maria Catalán explica que la delegació de la patronal acull la primera associació “d’un sector especialment afectat per les restriccions, però fonamental pel futur del país”.

El GEIC neix amb la voluntat de donar visibilitat i protagonisme a un sector cabdal pel futur del país i que fins ara ha quedat diluït dins el conjunt de la formació no reglada. Així mateix, treballarà per assolir un conveni col·lectiu propi i per defensar els interessos del sector davant de les administracions públiques. PIMEC i GEIC s’han compromès a seguir treballant plegats en diferents àmbits com la negociació col·lectiva, la regulació del sector i la recerca de fons europeus per a digitalitzar les aules. El president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, ha destacat que “la creació del GEIC a la seu de la patronal a Sabadell demostra la potència emprenedora del territori i reforça la necessitat de millorar la formació i la capacitació de les persones”.

Per part seva , la presidenta de GEIC, Noelia Ramos, ha recordat que “durant la pandèmia se’ns ha obligat a tancar els centres de formació en un sol dia i se’ns ha tractat com establiments comercials a efectes del toc de queda, mentre que ens han donat el tracte d’activitats extraescolars en la darrera resolució de tancament”. “Cal doncs que tinguem la nostra pròpia personalitat i força com a col·lectiu per a que ens respectin”, ha afegit.